CDS1 – Configurable Display Switch

Firma SCHURTER wprowadza na rynek nową generację inteligentnych interfejsów użytkownika opartych na pojemnościowej technologii dotyku. Intuicyjna obsługa ekranu palcem, przesunięcie, dotknięcie czy obrót, przypomina wygodę znaną ze smartfonów. To spełnienie oczekiwań użytkowników w kwestii łączenia praktycznych funkcji z elegancją.

Całkowicie konfigurowalny

Użytkownik decyduje o wyświetlanej treści. Następnie przesuwając palcem wokół okrągłego ekranu typu OLED wybiera I aktywuje pożądaną funkcję. Dotknięcie przycisku “home” przywraca ekran początkowy. Wyraźna zmiana obrazu, łagodne pojawianie i zanikanie obrazów pozwala na pełną kreatywność, dzięki której wszystkie funkcje są w pełni konfigurowalne. Ta elastyczność jest podobna do znanej z ekranów szklanych. Dowolne symbole mogą być zaimplementowane do urządzenia. Można dodatkowo uatrakcyjnić ogólny wygląd przycisku za pomocą dodatkowego aluminiowego pierścienia dekoracyjnego.

Pamięć masowa

Przycisk CDS1 posiada wewnętrzną pamięć masową, do której można załadować wszystkie obrazy, grafiki i animacje za pośrednictwem interfejsu Micro USB 2.0.

Sterowanie

Standardowe interfejsy I2C, SPI czy RS232 są dostępne do komunikacji między CDS1 a kontrolerem klienta.

Montaż

Przycisk CDS1 jest montowany na przednim panelu od tyłu. Do tego celu dostępny jest specjalny pierścień mocujący ze śrubami. Jeśli dostarczony pierścień uszczelniający jest użyty osiągamy ochronę IP67; bez pierścienia uszczelniającego IP40.

Plug-and-Play

“Plug & Play” to motto CDS1. Rozpakuj, podłącz i natychmiast użyj symulatora do obsługi przycisku (Windows). Nie można prościej. Wraz z CDS1 firma SCHURTER wprowadza na rynek pierwszy model pionierskiej i nowej generacji interfejsów maszyna-człowiek.

USPs

Dane techniczne

- Napięcie zasilające : 3.3 VDC

- Ekran: 16 bit color OLED, 128 x 128 pixel