• Contact
results out of Read more Products View all results

DKIH: Dławiki przeciwzakłóceniowe do zastosowań 1- i 3-fazowych w montażu PCB

SCHURTER poszerza swój szeroki asortyment kompensowanych prądowo dławików o nową serię dławików wysokoprądowych do montażu PCB. Nowa seria DKIH jest przewidziana do zastosowań jedno- i trójfazowych z prądem znamionowym w przedziale od 10 do 50 amperów. Dzięki otwartej budowie dławiki są lekkie i kompaktowe. Idealnie nadają się do tłumienia zakłóceń EMC wywołanych przez zastosowania mocy na PCB.

Podobnie jak wszystkie inne podzespoły elektroniczne, także i część zasilająca jest obecnie w coraz większym stopniu montowana na płytkach drukowanych przy użyciu komponentów dyskretnych. Widoczna tendencja do integracji komponentów z myślą o osiągnięciu coraz bardziej kompaktowych rozmiarów może skutkować problemami termicznymi i wystąpieniem prądów o dużym natężeniu na PCB. Spełnienie wymogów związanych z EMC poprzez pakiet filtrów staje się coraz większym wyzwaniem ze względu na ograniczenie dostępnej przestrzeni, dlatego też dobrym rozwiązaniem jest filtr na PCB z komponentami dyskretnymi. Kondensatory i dławik przeciwzakłóceniowy z asymetryczną indukcyjnością bardzo skutecznie tłumią zakłócenia EMC.

Nowa seria DKIH-1 nadaje się do jednofazowych zastosowań z zasilaniem prądem stałym lub przemiennym w przedziale od 10 do 50 amperów. Dzięki ich niewielkiemu ciężarowi i kompaktowej budowie dławiki przeciwzakłóceniowe można z łatwością umieścić na PCB przy zastosowaniu technologii montażu przewlekanego (THT). Są one zaprojektowane i zatwierdzone zgodnie z normami IEC 60938, UL 1283 and CSA 22.2 nr 8. Napięcie znamionowe wynosi 300 VAC (IEC, UL) i 250 VAC (CSA).

Nowa seria DKIH-3 nadaje się do trójfazowych zastosowań z zasilaniem prądem stałym w przedziale od 10 do 50 amperów. Dławiki przeciwzakłóceniowe są także zaprojektowane zgodnie z normą IEC 60938, a ich napięcie znamionowe 600 VAC predestynuje je do większości zastosowań.

Dławiki DKIH-1 i -3 można stosować w dużym przedziale temperatur od -40 do +100°C. Są one dostępne w wersji ze standardową konfiguracją pinów lub konfiguracją dostosowaną do indywidualnych potrzeb klienta. Na życzenie można również dokonać modyfikacji w uzwojeniu.

prod //cdn.schurter.com