Rozszerzenie linii gniazd IEC ze światłowodami

Firma SCHURTER usprawnia klasyczny produkt: dostępne są nowe gniazda IEC 4797-5 z zintegrowanymi światłowodami. To sprytne, oszczędne oraz oszczędzające przestrzeń rozwiązanie dla PDU stosowanych w centrach danych i innych aplikacjach związanych z rozdziałem energii.

Ludzka potrzeba dostępu do informacji rozwija się w rekordowym tempie, a stały postęp w dziedzinie technologii informacyjnych i komunikacyjnych (ICT) starają się nieustannie za nią nadążyć. Nowe centra danych pojawiają się w najbardziej niekonwencjonalnych lokalizacjach, po to, by zaspokoić ten rosnący popyt. Te centra danych są pod stałym naciskiem, aby poprawić wydajność i niezawodność pod kątem zmniejszania zużycia energii i kosztów ich obsługi. Tymczasem wymagania dotyczące niezawodnej transmisji danych z coraz większą prędkością musi nadążać za tymi oczekiwaniami. W dzisiejszych czasach ekonomiczne zjawisko popytu i podaży jest przeniesione na zwykłe złącze jako inteligentne i niezawodne źródło zasilania. Firma SCHURTER z przyjemnością przedstawia gniazda zasilające w standardzie IEC ze zintegrowanymi światłowodami jako proste i sprawdzone rozwiązanie inteligentnej dystrybucji energii.

Dowolnie konfigurowalny wskaźnik stanu

Obecnie PDU często używają diod LED umieszczonych pomiędzy gniazdami, aby wyświetlić ich aktualny stan. Wysoka gęstość upakowania serwerów w nowoczesnych centrach danych wymaga tego samego od układów dystrybucji energii. Gniazdo zasilające firmy SCHURTER zintegrowane ze światłowodowymi wskaźnikami stanu zapewnia oszczędność miejsca i kosztów montażu w porównaniu z tradycyjnymi rozwiązaniami. Pracownicy serwisowi są w stanie wyraźnie zobaczyć, które systemy działają prawidłowo oraz właściwie zareagować na aktualny stan. Wyzwolenie diody LED jest dowolnie konfigurowalne, przy czym każdy stan może być wyraźnie i niezależnie reprezentowany. Gniazdo może np. sygnalizować przerwę w pracy z czerwoną diodą lub krytyczny stan poboru energii z żółtą diodą LED. Opcjonalnie gniazdo SCHURTER 4797-5 jest dostępne z maksymalnie czterema światłowodowymi wskaźnikami stanu.

Trzymanie przewodu

Aby uniknąć niezamierzonego wyrwania przewodu zasilającego, nowe gniazda oferują odpowiednie zabezpieczenie. W zależności od rozmieszczenia gniazd w słupku - poziomo lub pionowo - można zastosować SCHURTER V-Lock lub inne systemy mocowania przewodów z blokadami bocznymi. Obydwa systemy są możliwe do zastosowania w gniazdach serii 4797-5. Uszy zatrzasków gniazda są przeznaczone do jego mocowania w panelu przednim o grubości 1,5 mm. Dostępne są również warianty dla paneli o grubościach od 1,0 do 3,0 mm.

USP

Dane Techniczne/Certyfikaty

• Wartości nominalne wg IEC/CCC 10 A / 250 VAC; 50 Hz

• Wartości nominalne wg UL/CSA 15 A / 250 VAC; 60 Hz