results out of Przeczytaj więcej Products View all results

SCHURTER AG - Zobowiązanie do zrównoważonego rozwoju

Zrównoważony rozwój jest czynnikiem sukcesu. SCHURTER demonstruje swoje przywiązanie do niego od dawna. Z niektórych punktów widzenia znacznie go przekracza tak, że zdrowy rozwój jest z poszanowaniem do aspektów ekonomicznych i środowiskowych. Zrównoważony rozwój także określa nasze zaangażowanie społeczne i zasady przywództwa. W firmie SCHURTER, skupiamy się na technologii – ale zawsze z szacunkiem do ludzi. Z tego powodu SCHURTER AG napisał raport o zrównoważonym rozwoju po raz pierwszy w 2014 roku.

Inicjatywa Globalnego Raportowania (GRI), stworzona w 1997 roku, opracowała obowiązujące globalnie kryteria jakości dla raportowania o zrównoważonym rozwoju, dając możliwość tworzenia i porównywania raportów na całym świecie. Obecny Raport o Zrównoważonym Rozwoju jest oparty na wytycznych GRI G3 i ma na celu udokumentowanie aktualnego stanu firmy SCHURTER AG (SAG) w tym zakresie. Jako pierwszy w tej postaci Raport o Zrównoważonym Rozwoju firmy SAG odnosi się on do lat 2012, 2014 oraz 2014. Raport ma służyć jako podstawa do podejmowania decyzji związanych ze zrównoważonym rozwojem. Jednocześnie stanowi on punkt odniesienia dla danych, które w przyszłości mogą być porównywane. Pozwoli to ustalić czy podjęte środki przyniosły pożądany efekt, czy zdefiniowane cele są na dobrej drodze, a także określić jakie niezbędne korekty trzeba wprowadzić. Aby sporządzić plan tych działań zaplanowano przygotowywanie raportu w cyklu trzyletnim. Kluczowe paramenty będą jednak rejestrowane i ocenianie rocznie. Raport nie skupia się na całej grupie firm SCHURTER, chyba, że zostało określono to inaczej, ale dokumentuje sytuację w SCHURTER AG.

prod //cdn.schurter.com Nachhaltigkeitsbericht-68029-198733