SSCHURTER otrzymał Certyfikat IATF 16949

10 sierpnia 2017 nadszedł upragniony moment: SCHURTER AG w Lucernie z sukcesem przeszedł audyt certyfikujący zgodnie z nowym standardem IATF 16949:2016 dla przemysłu samochodowego. Ten nowy standard IATF (International Automotive Task Force) wymaga najwyższych standardów w procesach jakości oraz zarządzania przedsiębiorstwem.

Certyfikaty są elementami wyróżniającymi firmę pośród konkurencji. Potwierdzają one obiektywnie określone poziomy jakości jej działania. Certyfikat IATF 16949:2016 jako standard przyjęty w przemyśle samochodowym jest określany jako jeden z najbardziej rygorystycznych i wymagających certyfikatów. SCHURTER traktuje tę certyfikat jako jasną deklarację kierunku przyszłego rozwoju oraz nieustannie podejmuje działania by spełniać rosnące wymagania swoich klientów w przyszłości. Po skrupulatnych analizach wewnętrzne procesy są optymalizowane a ponowna dokumentacja nowych produktów i procesów jest dopracowana w szczegółach. Nawet zarządzanie podlega temu procesowi i w przyszłości może nastąpić głębsza integracja wszystkich procesów i etapów produkcji.

Interdyscyplinarność oraz koncentracja na procesach staje się coraz bardziej ważna. Cel jest jasno określony: niezawodność procesów będzie wzrastać podnosząc jakość produktu to górnych granic jakości - i co najważniejsze do stałego poziomu jakości. Dążeniem jest zero błędów, a ten cel wymaga ciągłęj optymalizacji procesów. Dlatego ta certyfikacja jest ważna nie tylko dla klientów z branży samochodowej ale dla wszystkich klientów firmy SCHURTER.

Kilka słów o IATF 16949

W październiku 2016 roku został opublikowany nowy standard IATF 16949:2016. Ta pierwsza edycja IATF 16949 zastępuje ISO/TS 16949:2009. Celem jest skorygowanie standardu IATF 16949 w ciągłe doskonalenie systemów i procesów jakości stosowanych w firmach z branży samochodowej. Proces ciągłej optymalizacji ma na celu zwiększenie zadowolenia klienta, wykrywanie błędów i zagrożeń w procesie produkcji i łańcuchu dostaw. Dodatkowo przekształcanie wniosków z błędów w działania prewencyjne wraz z mierzeniem ich wpływu ma podnieść efektywność wszelkich podjętych działań.

prod //cdn.schurter.com IATF-Certification-SAG-107669-219967