• Contact
results out of Read more Products View all results

You can share this page with others by sending the URL of the selected page.

FPBBB RAIL - Filtr jednofazowy DIN z przekładnią tylną

SCHURTER uruchamia dwustopniową rodzinę filtrów FPBBB RAIL. Dzięki wyjątkowo wąskiej obudowie (25 mm) zajmuje bardzo mało miejsca na szynie montażowej. Nowe filtry są dostępne opcjonalnie z uchwytami bezpieczników lub wyłącznikami automatycznymi. Dodatkowo we wszystkich wariantach można zintegrować zabezpieczenie nadnapięciowe (warystory). FPBBB RAIL: trzy klasy ochrony w jednej ultra kompaktowej obudowie.

W szafach rozdzielczych do zastosowań przemysłowych w zakresie jednofazowym (np. systemy sterowania) przestrzeń jest prawie zawsze rzadkim towarem. SCHURTER rozwiązuje ten problem całkowicie nową konstrukcją filtra o szerokości zaledwie 25 mm. Pomimo plastikowej obudowy, FPBBB RAIL posiada bardzo wysoką tłumienność EMI dzięki dwustopniowemu filtrowi i genialnemu układowi płytki drukowanej.

Dla wysokich obciążeń EMC

Dlatego nadaje się również do urządzeń o wysokim obciążeniu EMC, takich jak zasilacze lub inwertery w szafie sterowniczej. Typowymi obszarami zastosowań są sterowniki przemysłowe lub maszynowe. Wydajne, smukłe filtry doskonale sprawdzają się również w sprzęcie medycznym, telekomunikacyjnym i IT.

Zaciski koszyka

Nowa seria filtrów wyposażona jest w zaciski sprężynowe zapewniające wyjątkowo wydajne i szybkie okablowanie we wszystkich wariantach. Montuje się go na szynie DIN. Opcjonalnie dostępny jest również montaż za pomocą śrub (kołnierz).

Szeroki zakres temperatur

Wersje standardowe mogą być stosowane w szerokim zakresie temperatur od -40 °C do 100 °C. Dla wersji z uchwytem bezpiecznikowym i zabezpieczeniem przeciwprzepięciowym -40 °C do 85 °C i dla wersji z wyłącznikami obwodów -5 °C do 60 °C.

Warianty standardowe i medyczne

Rodzina filtrów została zaprojektowana dla prądów od 1A do 16A przy maks. 250 VAC i 250 VDC zgodnie z normami IEC i UL. Posiada aprobatę ENEC i cURus i nadaje się do zastosowań zgodnie z IEC 60950. Dla wyrobów medycznych wg IEC/UL 60601-1 dostępne są wersje o niskim prądzie upływu <80 µA (M80) lub bez prądu upływu <5 µA (M5).

M881

Lucerna