• Contact
results out of Read more Products View all results

You can share this page with others by sending the URL of the selected page.

Sukces we wszystkich spółkach Grupy SCHURTER

W 2017 r. sprzedaż Grupy SCHURTER wzrosła o 30,9 % do 259,4 mln CHF. Rodzinne przedsiębiorstwo z siedzibą w Lucernie, które obecnie składa się z 22 spółek zależnych, osiągnęło płynność finansową na poziomie 10,5 % i zysk ze sprzedaży po opodatkowaniu w wysokości 6,8 %.

Grupa SCHURTER może zaliczyć rok 2017 do bardzo udanych. Wydaje się, że zapomniano już o wcześniejszym negatywnym wpływie walut na całym świecie. W minionym roku obrotowym Grupa SCHURTER odnotowała rekordowy wzrost o 30,9 % do 259 404 TCHF.

Dywizja Komponentów (Components) zwiększyły sprzedaż o 34,1% do 172 722 TCHF; oddział Rozwiązań (Solutions) zanotował znaczący wzrost sprzedaży o 26,8%. Podobne informacje zostały przekazane przez Dywizję Systemów Wejściowych (Input Systems). Biorąc pod uwagę akwizycję AKI ELECTRONIC zanotowano wzrost o 24,9% do 86 682 TCHF.

Dwie nowo przejęte spółki Grupy: Burisch Elektronik Bauteile GmbH, Wiedeń, Austria oraz AKI ELECTRONIC spol. s r.o., Jihlava, Republika Czeska, dały wiele nowych możliwości. Spółki te zostały z sukcesem włączone do Grupy SCHURTER z dniem 01.01.2017 r. Burisch jest partnerem handlowym Grupy SCHURTER w Austrii od ponad 60 lat i oprócz sprzedaży produktów SCHURTER posiada również inne znane linie produktów. AKI jest producentem paneli dotykowych, który dostarcza małe i średnie serie produktów na rynek europejski. Nowe spółki Grupy SCHURTER rozszerzyły działalność sprzedażową w segmentach "komponenty" i "systemy wejściowe" o rynek austriacki oraz kraje Europy centralno-wschodniej.

Logiczną konsekwencją tych działań było również gwałtowne zwiększenie liczby pracowników o 26,2% do 2 009 osób. Ponadto, w celu sprostania wysokiemu popytowi, znacznie zwiększyliśmy możliwości produkcyjne poszczególnych zakładów produkcyjnych.

Nowy certyfikat normy motoryzacyjnej IATF 16949 firmy SCHURTER AG można określić jako wyróżnienie. Nowi klienci z sektora motoryzacyjnego oraz producenci telefonów komórkowych wielokrotnie stawiali przed Grupą wyzwania w zakresie jakości procesów, produktów i usług. Dzięki tym wymaganiom klientów w obu dywizjach Grupy dokonał się znaczny postęp.

prod //cdn.schurter.com