results out of Przeczytaj więcej Products View all results

Sukces we wszystkich spółkach Grupy SCHURTER

W 2017 r. sprzedaż Grupy SCHURTER wzrosła o 30,9 % do 259,4 mln CHF. Rodzinne przedsiębiorstwo z siedzibą w Lucernie, które obecnie składa się z 22 spółek zależnych, osiągnęło płynność finansową na poziomie 10,5 % i zysk ze sprzedaży po opodatkowaniu w wysokości 6,8 %.

Grupa SCHURTER może zaliczyć rok 2017 do bardzo udanych. Wydaje się, że zapomniano już o wcześniejszym negatywnym wpływie walut na całym świecie. W minionym roku obrotowym Grupa SCHURTER odnotowała rekordowy wzrost o 30,9 % do 259 404 TCHF.

Dywizja Komponentów (Components) zwiększyły sprzedaż o 34,1 % do 172 722 TCHF; oddział Rozwiązań (Solutions) zanotował znaczący wzrost sprzedaży o 26,8 %. Podobne informacje zostały przekazane przez Dywizję Systemów Wejściowych (Input Systems). Biorąc pod uwagę akwizycję AKI ELECTRONIC zanotowano wzrost o 24,9 % do 86 682 TCHF.

Dwie nowo przejęte spółki Grupy: Burisch Elektronik Bauteile GmbH, Wiedeń, Austria oraz AKI ELECTRONIC spol. s r.o., Jihlava, Republika Czeska, dały wiele nowych możliwości. Spółki te zostały z sukcesem włączone do Grupy SCHURTER z dniem 01.01.2017 r. Burisch jest partnerem handlowym Grupy SCHURTER w Austrii od ponad 60 lat i oprócz sprzedaży produktów SCHURTER posiada również inne znane linie produktów. AKI jest producentem paneli dotykowych, który dostarcza małe i średnie serie produktów na rynek europejski. Nowe spółki Grupy SCHURTER rozszerzyły działalność sprzedażową w segmentach "komponenty" i "systemy wejściowe" o rynek austriacki oraz kraje Europy centralno-wschodniej.

Logiczną konsekwencją tych działań było również gwałtowne zwiększenie liczby pracowników o 26,2 % do 2 009 osób. Ponadto, w celu sprostania wysokiemu popytowi, znacznie zwiększyliśmy możliwości produkcyjne poszczególnych zakładów produkcyjnych.

Nowy certyfikat normy motoryzacyjnej IATF 16949 firmy SCHURTER AG można określić jako wyróżnienie. Nowi klienci z sektora motoryzacyjnego oraz producenci telefonów komórkowych wielokrotnie stawiali przed Grupą wyzwania w zakresie jakości procesów, produktów i usług. Dzięki tym wymaganiom klientów w obu dywizjach Grupy dokonał się znaczny postęp.

prod //cdn.schurter.com