• Contact
results out of Read more Products View all results

You can share this page with others by sending the URL of the selected page.

TME zostało Globalnym Dystrybutorem firmy SCHURTER

13 lutego 2018 roku firmy SCHURTER i TME podpisały globalną umowę dystrybucyjną. Ten fakt wznosi długoletnią, udaną współpracę na zupełnie nowy poziom.

Firma Transfer Multisort Elektronik, założona w 1990 roku w Łodzi, w Polsce, zatrudnia ponad 700 pracowników. Od 2011 roku jest dystrybutorem produktów firmy SCHURTER. Szybki rozwój TME na przestrzeni lat skłonił SCHURTER do podniesienia TME do rangi globalnego dystrybutora. Nowa umowa obowiązuje na całym świecie dla wszystkich produktów firmy SCHURTER w zakresie komponentów elektroniki.

W międzyczasie SCHURTER stał się strategicznym dostawcą TME. "Jesteśmy dumni, że jesteśmy dystrybutorem produktów firmy SCHURTER oraz że nasza współpraca tak dobrze rozwijała się na przestrzeni ostatnich lat. W nadchodzącej przyszłości dołożymy wszelkich starań do realizacji kolejnych celów biznesowych, jakie wspólnie założyliśmy”, mówi Grzegorz Kobalczyk, Dyrektor Handlowy TME.

Mariusz Duczek, Dyrektor Zarządzający SCHURTER Electronics Sp. z o. o.: "Firma TME udowodniła, że jest wiarygodnym i kompetentnym partnerem, który potrafi znacznie przekraczać swoje ambitne cele. Dzięki firmie TME jako naszemu globalnemu dystrybutorowi będziemy mogli w przyszłości jeszcze lepiej obsługiwać naszych klientów na rynkach globalnych oraz lokalnie w Polsce".

TME posiada obecnie 10 spółek zależnych w Europie i Azji, jednak nieustannie stawia sobie kolejne cele w związku ze światową ekspansją. W 2017 r. TME koncentrowało się na kontynencie afrykańskim i Bliskim Wschodzie, a w 2018 r. na pierwszym planie znajdą się nowe spółki w USA, Indiach i Australii.

Planowane są duże inwestycje. Wkrótce do użytku oddany zostanie nowy biurowiec TME, a w najbliższej przyszłości dalsza rozbudowa istniejącego centrum magazynowego oraz duża inwestycja w nowe, w pełni zautomatyzowane centrum logistyczne.

prod //cdn.schurter.com